Update: De Ligt-concurrent verlaat Bayern en tekent contract bij Sevilla

Update: De Ligt-concurrent verlaat Bayern en tekent contract bij Sevilla

17-08-2022 17:17 Laatste update: 16-08-2022 15:44
16

Tanguy Nianzou verlat Bayern München en tekent een contract bij Sevilla FC. Met de komst van Matthijs de Ligt is de Frans-Ivoriaanse speler overbodig in het Allianz Stadium. In Sevilla ligt een vijfjarig contract klaar voor Nianzou. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Nianzou doorliep de jeugdopleiding bij Paris Saint-Germain en brak in 2019 door bij het eerste elftal. De verdediger vertrok in 2020 transfervrij naar Bayern en werd in zijn eerste seizoen bij Der Rekordmeister geteisterd door blessures, waardoor hij slechts tot zes optredens kwam. In het daaropvolgende seizoen kwam de verdediger al vaker in actie: in 22 duels scoorde de verdediger één keer en gaf hij een assist. 

Met de komst van Matthijs de Ligt, die onlangs Juventus verliet voor ongeveer 67 miljoen euro, is er geen perspectief meer voor Nianzou bij Bayern. Sevilla betaalt naar verluidt twintig miljoen euro voor de centrale verdediger, die een contract tot 2027 gaat tekenen bij de Rojiblancos. De Spaanse club begon het nieuwe seizoen in de Primera División met een teleurstellende nederlaag op bezoek bij Osasuna. 

Update: Bayern München heeft het vertrek van Tanguy Nianzou bevestigd. De twintigjarige Fransman heeft een contract tot de zomer van 2027 getekend bij Sevilla. Der Rekordmeister bedingt wel een terugkoopoptie in het contract. Bij Bayern had de centrumverdediger weinig perspectief op speeltijd, aangezien hij Dayot Upamecano, Lucas Hernández en Matthijs de Ligt voor zich moest dulden. Naar verluidt gaat er twintig miljoen euro gemoeid met de transfer.