Ajax presenteert achtste aanwinst: miljoenenbedrag voor tiener Kaplan

Ajax presenteert achtste aanwinst: miljoenenbedrag voor tiener Kaplan

19 augustus - 14:30 Laatste update: 14:58
205

Ajax heeft Ahmetcan Kaplan officieel binnen. De Turkse verdediger komt over van Trabzonspor en is de opvolger van de naar Torino vertrokken Perr Schuurs.

Kaplan tekent in Amsterdam een contract voor vijf seizoenen en kost ongeveer tien miljoen euro. Hij brak vorig seizoen door bij Trabzonspor, dat na 38 jaar weer kampioen van Turkije werd. Naast Ajax hadden Arsenal en Paris Saint-Germain naar verluidt interesse in de negentienjarige linkspoot.

In Amsterdam tekent Kaplan voor vijf seizoenen. Hij neemt in de kleedkamer de plek over van Perr Schuurs, die deze week de overstap maakte naar Serie A-club Torino.

Ajax versterkte zich deze zomer al met Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceição, Lorenzo Lucca en Jorge Sánchez. De transfer van Kaplan tilt de totale uitgaven van technisch managers Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar naar de 100 miljoen euro.

De selectie van Ajax voor volgend seizoen lijkt nu rond. De lanskampioen kijkt verder nog met een schuin oog naar zogeheten buitenkansjes op de transfermarkt. Hamstra en Huntelaar zullen zich nu vooral bezighouden met de verkoop van overbodige spelers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie