Grote zorgen bij Vitesse na radiostilte: 'Veel vragen rond overname-vraagstuk'

Grote zorgen bij Vitesse na radiostilte: 'Veel vragen rond overname-vraagstuk'

18 augustus - 18:31 Laatste update: 18 augustus - 18:31
170

De onrust bij Vitesse wordt er de laatste tijd niet minder op. Ruim twee weken geleden meldde de club nog dat een overname 'dichtbij is', maar sindsdien is er geen nieuws meer naar buiten gekomen over een buitenlandse overname. Na de slechtste seizoensstart ooit voor de Arnhemmers staat de druk vol op de ketel. 

De radiostilte heeft onder meer te maken met de technisch directeur van Vitesse, zo schrijft Omroep Gelderland. 'Met Pascal van Wijk (foto, red.) heeft Vitesse een algemeen directeur aan het roer die zelf niet of nauwelijks de media zoekt. Dat heeft hij nooit gedaan. Hij gelooft heilig in radiostilte en denkt dat communicatie naar het publiek de complexe onderhandelingen met partijen alleen maar kunnen frustreren', schrijft het dagblad. Vanwege de stilte groeit de onrust bij de achterban.

Ook Jan Snellenburg, die ooit als technisch directeur van de club diende en meermaals de club financieel te hulp schoot, ziet de huidige situatie van Vitesse somber in. De voormalig bestuurder stelt dat hij 'zijn interesse aan het verliezen is en geen enkele binding meer met de club voelt'. Naast de vraagstuk van de overname is het ook niet goed gesteld met de selectie van de club. De Arnhemmers namen afscheid van een groot aandeel belangrijke spelers en heeft niet goed in kunnen kopen. Trainer Thomas Letsch weigert een 'overbruggingsjaar' aan te gaan met Vitesse, maar de doelen van de club lijken wel te moeten worden aangepast. 

Valery Oyf besloot onlangs alle schulden van Vitesse kwijt te schelden. Desondanks is het belangrijk dat de club een nieuwe eigenaar vindt om de club over te nemen en geld toe te schieten. Met de relatief hoge huurkosten van Stadion GelreDome en de salarissen van enkele spelers blijven de inkomsten achter. Zonder grote investeerder zullen enkele banen op de schop moeten en ook dat nieuws wil Van Wijk niet laten doorschemeren, besluit de krant. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie