Boskamp komt superlatieven tekort: 'Klote dat hij bij de verkeerde club zit'

Boskamp komt superlatieven tekort: 'Klote dat hij bij de verkeerde club zit'

19 augustus - 16:50
49

Jan Boskamp is groot fan van Xavi Simons. Ruud van Nistelrooij doet nog niet altijd een beroep op de negentienjarige middenvelder. Als het aan Boskamp ligt, doet de PSV-trainer dat wel.

Ibrahim Sangaré en Joey Veerman lijken een zekerheid op het Eindhovense middenveld. Op tien wisselen Guus Til en Simons elkaar af. "Ik ben supporter van Xavi Simons", stelt Boskamp in Koffie met Boskamp. "Als je ziet hoe hij met het balletje omgaat, hoe snel hij kijkt en ballen dan neerlegt... Dat is fantastisch." In de strijd om de Johan Cruijff Schaal en in Europees verband krijgt Til, op Rangers FC-na, tot dusver de voorkeur. "Til staat altijd op de goede plaats. Maar het probleem met Til is: als hij geen goals maakt, dan denk je: waar is Til geweest vandaag?"

"Maar Simons... Schitterend", vervolgt Boskamp. "Alleen klote dat hij bij de verkeerde club zit", doelt de ras-Feyenoorder op de Stadionclub. "Die is zo goed, dat mannetje. Hij is altijd aanspeelbaar. En je ziet dat hij met enorm grote voetballers gespeeld heeft. Dat zie je gewoon." Simons kwam over van Paris Saint-Germain, waar hij samenspeelde met onder andere Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie