Vlap: 'Gozer met een kale kop en benen waar de mijne drie keer in passen'

Vlap: 'Gozer met een kale kop en benen waar de mijne drie keer in passen'

21-08-2022 15:20
26

Michel Vlap was afgelopen donderdag onder de indruk van Fiorentina, dat fysiek een stap verder is dan FC Twente. Vooral de Servische verdediger Nikola Milenkovic zorgde voor wat ontzag bij de Enschedeërs.

"Bij Fiorentina zaten de shirtjes allemaal vrij strak", lacht Vlap bij ESPN, drie dagen na de 2-1 nederlaag in Florence. "Achterin stond een gozer, Nikola Milenkovic, met een kale kop en benen waar de mijne drie keer in passen. Dan denk je: ga daar maar eens het duel mee aan. Ik wenste Ricky (van Wolfswinkel, red.) succes."

Toch voelde Vlap zich allerminst kansloos. "Als je tegen die spelers de bal laat lopen, worden wij goed." De eerste helft was kansloos, erkent de geboren Fries. "Hoe we die eerste helft speelden, dan kan je beter thuisblijven. Je voelde je echt als een groepje schoolkinderen. We speelden alleen maar lange ballen, maar achterin stonden drie van die grote lichtmasten. We deden allemaal dingen waar we de spelers helemaal niet voor hebben."

De slechte helft kwam niet voort uit angst, benadrukt Vlap. "Bang was ik niet, ik genoot heel erg. Je moet ook genoeg genieten als je daar speelt, met die fans in dat stadion. Maar bang? Nee. Ik hoop dat dat bij iedereen ook weg is."

Komende donderdag is de return in de Grolsch Veste. De winnaar van het tweeluik gaat naar het hoofdtoernooi van de Conference League.