Tadic noemt absentie Antony bij Ajax 'heel jammer': 'Ik heb hem gesproken, ja'

Tadic noemt absentie Antony bij Ajax 'heel jammer': 'Ik heb hem gesproken, ja'

21-08-2022 18:55
117

Dusan Tadic onderstreepte zondag na de 0-1 zege bij Sparta het belang van Antony voor Ajax. De aanvoerder hoopt dat de Braziliaanse international na 1 september nog in de Johan Cruijff Arena actief is.

Tadic vindt het 'heel jammer' dat Antony de afgelopen dagen ontbrak op het trainnigsveld en ook het duel met Sparta aan zich voorbij liet gaan vanwege de concrete interesse van Manchester United. "Hij is een geweldige speler, dat weten wij. Wij missen hem en moeten afwachten wat er gaat gebeuren", wordt de Serviër geciteerd door Voetbal International. "Ik heb hem gesproken, ja. Je probeert altijd met spelers te praten." Wel denkt hij dat zijn invloed beperkt is. "Hij is 22 jaar, een volwassen man. Hij weet wat hij moet doen. Je kunt altijd zeggen wat jij wil, maar hij neemt een beslissing met de club."

De 33-jarige routinier ging ook in op het gemis van Antony binnen de lijnen. Ajax sprankelde zondag een stuk minder dan vorige week tegen FC Groningen met de rechtsbuiten. "Je weet wat voor speler Antony is. Hij is een heel dynamische dribbelaar. Maar zonder hem heb je weer een andere dynamiek. Wij hebben goede spelers, maar het is dan een beetje anders. Antony is een geweldige speler, die in iedere competitie kan spelen."