'NEC laat Tavsan niet naar Olympiakos gaan: eerste bod van tafel geveegd'

23 augustus om 17:49
Laatste update: 23 augustus om 23:12

NEC heeft een eerste bod van Olympiakos op Elayis Tavsan afgewezen, meldt De Gelderlander. Eerder informeerde het Italiaanse Empoli al naar de 21-jarige aanvaller en ook een aantal clubs uit de Bundesliga was geïnteresseerd.

Olympiakos is wel de eerste club die ook met een concreet bod is gekomen. NEC zou naar verluidt minimaal drie miljoen euro willen hebben voor de Nederlander. De Nijmegenaren zijn ook niet gretig om Tavsan te verkopen, ook al heeft hij een aflopend contract. NEC heeft namelijk een eenzijdige optie, waardoor ze de verbintenis met nog een jaar zouden kunnen verlengen.

Tavsan zelf vindt dat hij na twee jaar bij NEC wel toe is aan een stap hogerop. In 2020 nam de ploeg van trainer Rogier Meijer hem voor 200.000 euro over van Sparta. Tavsan speelde in totaal 75 wedstrijden voor NEC, waarin hij negentien goals scoorde en er ook negen wist voor te bereiden.

Meijer gaf eerder aan dat hij het niet eens is met de vertrekwens van Tavsan bij NEC. "Je kunt alleen weggaan als je iedere week laat zien dat je een van de besten bent", zei de oefenmeester tegenover ESPN. "Daar mag hij zich nu op focussen. Hij moet zorgen dat hij beslissend wordt en dan kijken we in de toekomst wel verder."