Frenkie en Memphis halen hun gram: Nederlanders scoren bij remise tegen City

24-08-2022 23:32
21

FC Barcelona en Manchester City hebben woensdagavond een benefietduel gelijkgespeeld: 3-3. Frenkie de Jong stond wederom in de basis, Memphis zat op de bank. Beide spelers hadden met een doelpunt een belangrijk aandeel in het gelijke spel.

Barcelona en City halen woensdagavond geld op voor de ziekte ALS, waar Juan Carlos Unzué aan lijdt. Tussen 1988 en 1990 was hij speler van Barcelona en daarna was hij in meerdere periodes in diverse functies werkzaam voor de Catalanen. City kwam na 21 minuten via nieuweling Julian Álvarez op voorsprong. Lang konden The Citizens niet genieten van de voorsprong, aangezien Pierre-Emerick Aubameyang even later al voor de gelijkmaker tekende.

De Gabonees was verantwoordelijk voor de inleiding van een wedstrijd waarin spelers hun gram konden halen. Na 66 minuten tekende namelijk uitgerekend De Jong, na goed doorzetten van Memphis, voor de 2-1. Cole Palmer deed via City iets terug, maar Memphis zorgde tien minuten voor tijd voor het slotakkoord.