Sneijder fileert Veerman na 'merkwaardig interview': 'En dan zó praten'

Sneijder fileert Veerman na 'merkwaardig interview': 'En dan zó praten'

24-08-2022 23:55 Laatste update: 25-08-2022 06:36
156

Wesley Sneijder laat geen spaan heel van Joey Veerman. De PSV-middenvelder zocht na afloop van de nederlaag tegen Rangers FC (0-1) naar excuses, maar volgens Sneijder kan hij beter in de spiegel kijken.

Veerman werd door Ruud van Nistelrooij als meest aanvallende middenvelder opgesteld. In gesprek met RTL 7 benadrukte hij dat hij liever op 8 speelt. Daarbij zei Veerman dat Rangers het niet verdient om ten koste van PSV in de Champions League actief te zijn. "Merkwaardig interview", concludeert Sneijder bij dezelfde zender. "Het ligt aan alles en iedereen en hij heeft op de verkeerde plek gestaan, zo zegt hij zelf."

"Ik heb hem vanaf de eerste minuut werkelijk waar álles in zien leveren. Los van de ballen die hij naar achteren speelde, maar dan kun je mij hier ook nog neerzetten", vervolgt de recordinternational van Oranje. "En dan zó praten: eigenlijk Ramalho niet beschermen én ook nog kritiek uiten op ploeggenoten vanwege gemiste kansen. Al zijn ballen zijn gewoon verkeerd! De ballen vooruit, de hogere ballen, de schepballen... Dan vind ik dit gewoon een heel merkwaardig interview."

Sneijder had gehoopt dat Veerman de schuld bij zichzelf had gezocht. "Je verwacht dat hij voor de camera komt en zegt: jongens, ik heb een dramatische wedstrijd gespeeld. Dat hoor ik hem niet één keer zeggen. Het ligt allemaal aan de anderen om hem heen... Hij staat eigenlijk op de verkeerde plek", aldus Sneijder, die in de rol van Van Nistelrooij kruipt. "Ik zou hier als trainer trouwens ook niet blij mee zijn. Dit kun je echt niet maken."