Cambuur draait 180 graden en wil toch meewerken aan transfer Hoedemakers

Cambuur draait 180 graden en wil toch meewerken aan transfer Hoedemakers

26-08-2022 15:41 Laatste update: 15:57
86

SC Cambuur heeft besloten om toch wel mee te werken aan een transfer van Mees Hoedemakers, dat meldt de speler aan Omrop Fryslan. Zijn zaakwaarnemer verzocht de club eerder om toch te gaan praten met geïnteresseerde club FC Utrecht en daar geeft de clubleiding nu dus gehoor aan.

Hoedemakers maakte zich eerder deze week erg kwaad over de houding van Cambuur inzake de interesse van FC Utrecht. Volgens de speler zou de club op geen enkele manier willen praten met geïnteresseerde clubs en dat was voor Hoedemakers een doorn in het oog. Vooral na het feit dat de middenvelder in 2021 zijn contract verlengde, zodat de club nog een mooie transfersom aan hem over kon houden.

"Dit was een heel ander gesprek, dan de conversatie die ik eerder had met Foeke Booy ( technisch manager ) en de trainer", vertelt een opgeluchte Hoedemakers over het laatste gesprek met Cambuur. "Ze hebben nu laten zien dat ze me de overstap wel gunnen. Ik denk dat iedereen mij wel zal begrijpen dat ik FC Utrecht zie zitten. Nu is het nog maar afwachten of de clubs er ook daadwerkelijk uit gaan komen."

FC Utrecht was niet de enige club die interesse toonde, ook FC Midtjylland en Lecce waren eerder voor Hoedemakers in de race. Het jeugdproduct van AZ wil zelf alleen maar naar de Domstad. "Ik heb in mijn hoofd zitten hoe ik mijn carrière wil vormgeven en daarin past dit perfect. Ik ben blij dat ook Cambuur daar nu voor open staat."