Sparta boekt zwaarbevochten zege tegen tiental van Go Ahead Eagles

27-08-2022 18:26
57

Sparta heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles de eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Maurice Steijn had in de tweede helft de handen vol aan het tiental van de Deventenaren, maar hield wel stand: 0-1.

De eerste gevaarlijke momenten waren van de thuisploeg, maar daarna nam Sparta het initiatief over. Het resulteerde al na achttien minuten in de openingstreffer. Tobias Lauritsen maakte zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers. Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange keerde nog de poging van Joshua Kitolano, maar diens Noorse landgenoot kon in de rebound toeslaan.

Sparta behield het overwicht, maar wist voor rust niet verder uit te lopen. Go Ahead kwam vervolgens sterker uit de kleedkamer. Het perspectief van de Deventenaren vertroebelde echter door een oliedomme actie van Rashaan Fernandes. De vleugelspeler ging hoofd-aan-hoofd staan met Shurandy Sambo en maakte een duwende beweging met zijn hoofd. Scheidsrechter Jochem Kamphuis was onverbiddelijk en gaf een rode kaart.

Ondanks het numerieke overwicht beperkte Sparta zich in het restant veelal tot tegenhouden, al stuitte Lauritsen nog op De Lange. Go Ahead zette aan in de jacht op de gelijkmaker, maar het tiental wist geen punt meer uit het vuur te slepen. Daardoor boekt Sparta zijn eerste zege en heeft het nu vier punten uit vier duels. Go Ahead staat nog altijd met lege handen.