Van de Looi strikt nieuwe rechterhand bij Jong Oranje na vertrek Schaars

Van de Looi strikt nieuwe rechterhand bij Jong Oranje na vertrek Schaars

29-08-2022 16:47
22

Kiki Musampa voegt zich bij het trainersgilde van Jong Oranje. Musampa volgt Stijn Schaars op als assistent-trainer van Erwin van de Looi.

De voormalig Ajacied gaat zijn taken bij Jong Oranje combineren met het hoofdtrainerschap bij Jong FC Volendam, klinkt het. Musampa blijft in ieder geval tot en met het EK 2023 verbonden aan het team. Musampa zal samen met Marcel Groninger fungeren als rechterhand van Van de Looi. Sierd van der Berg is keeperstrainer van Jong Oranje.

Musampa, die zelf tot 25 interlands voor Jong Oranje kwam, sluit in september aan bij Jong Oranje. Op 23 en 27 september oefent de ploeg in aanloop naar het EK tegen respectievelijk België en Roemenië. De 45-jarige Musampa begon na zijn actieve loopbaan als speler in 2013 als trainer in de jeugd van Ajax. Via de jeugdopleiding van Almere City kwam hij bij Volendam terecht. Zelf speelde Musampa achtereenvolgens bij Ajax, Girondins Bordeaux, Málaga CF, Atlético Madrid, Manchester City, Trabzonspor, AZ, FC Seoul en Willem II.