Vitesse slaat aanvallende slag: Bialek moet Openda doen vergeten in Arnhem

Vitesse slaat aanvallende slag: Bialek moet Openda doen vergeten in Arnhem

29-08-2022 20:49 Laatste update: 21:03
38

Vitesse heeft zich op huurbasis versterkt met Bartosz Bialek, meldt de club via de officiële kanalen. De Poolse aanvalsleider komt voor één seizoen over van het Duitse VfL Wolfsburg.

"De overstap naar Vitesse voelt als de perfecte keuze voor mij", vertelt een blije Bialek op de site van zijn nieuwe club. "Na een aantal goede gesprekken kan ik niet wachten om mijn teamgenoten te leren kennen en samen met hen de strijd aan te gaan. Ik heb Vitesse zich afgelopen zaterdag zien terugknokken naar een gelijkspel en hoop dat we in de komende periode steeds meer punten kunnen pakken. Ik ga alles geven voor de club en de supporters."

Bialek speelde tot nu toe 36 wedstrijden voor zijn club VfL Wolfsburg. De twintigjarige spits werd in 2020 voor vijf miljoen euro overgenomen van Zaglebie Lubin uit zijn geboorteland Polen. In totaal scoorde hij negen keer in 20 wedstrijden voor die club. Voor Wolfsburg liet hij in die 36 wedstrijden slechts twee keer het net bollen. Ook speelde Bialek al tien wedstrijden voor Polen Onder 21.

De boomlange spits moet in Arnhem de dramatische seizoenstart doen ombuigen. De Arnhemmers staan na vier wedstrijden op de zestiende plaats met slechts één punt. Dit punt werd zaterdag gehaald na een gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Bialek moet in de Gelredome Lois Openda doen vergeten. De Belgische spits scoorde in de vorige twee seizoenen 37 keer voor de ploeg van trainer Thomas Letsch. Uiteindelijk ging de gehuurde Belg terug naar Club Brugge. Die club leende hem voor dit seizoen uit aan het Franse RC Lens.