Cavani heeft club gevonden en gaat eindelijk voetbaldroom in Spanje verwezenlijken

Cavani heeft club gevonden en gaat eindelijk voetbaldroom in Spanje verwezenlijken

30-08-2022 07:37 Laatste update: 23:03
13

Edinson Cavani is officieel speler van Valencia, laat de club weten voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid van maandagavond. De spits heeft hiermee eindelijk zijn gedroomde transfer naar een club in Spanje te pakken.

Het is geen geheim dat Cavani al lange tijd een keer onder de Spaanse zon wilde voetballen. De Uruguayaan speelde al eerder in Frankrijk, Engeland en Italië en mag het nu in LaLiga gaan proberen. De 35-jarige spits tekent een contract tot medio 2024 in de Spaanse sinaasappelstad. Cavani speelde vorig seizoen nog voor Manchester United, maar de Engelse club liet hem transfervrij vertrekken.

"Ik wil iedereen bedanken voor het geven van de energie waardoor ik hierheen wilde komen", laat Cavani weten op de clubwebsite. "Ik kan niet wachten om op het veld te staan en iedereen blij te maken de komende periode. Passie en de wil om te winnen is het belangrijkst, dus ik hoop dat ik jullie dat zo snel mogelijk kan laten zien."

Cavani is een van de vier spelers die meer dan honderd keer heeft gescoord in twee van de vijf topcompetities. Bij Paris Saint-Germain werd hij zelfs door zijn tweehonderd doelpunten topscorer aller tijden van de Fransen.