Carvalho scoort pas laat winnende voor Liverpool: West Ham en Spurs in evenwicht

31-08-2022 23:27 Laatste update: 23:31
42

Invaller Fábio Carvalho heeft in de wedstrijd tegen Newcastle United zijn ploeg Liverpool in de allerlaatste minuut, alsnog de overwinning weten te bezorgen. Erling Haaland heeft woensdagavond Manchester City bij de hand genomen. De Noorse superspits maakte binnen veertig minuten een hattrick, waardoor zijn club met 6-0 won van Nottingham Forest. Arsenal blijft foutloos in de competitie door met 2-1 van Aston Villa te winnen.

Liverpool-Newcastle United 2-1
Liverpool kwam al in de eerste helft op achterstand in de wedstrijd tegen Newcastle United. Het was debutant Alexander Isak die de goal maakte. De peperdure spits maakte met een bal strak in de kruising zijn eerste Premier League-doelpunt, waardoor zijn ploeg met een voorsprong de rust inging. Na rust ging Liverpool op zoek naar de gelijkmaker en die kregen ze ook. Roberto Firmino maakte de goal op aangeven van Mohamed Salah. Daarna leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 98e minuut kreeg Liverpool toch het wonder waar ze op hoopten. De twintigjarige Fábio Carvalho schoot de bal in het dak van het doel na een corner en liet daarmee Anfield exploderen. De toekomstige opponent van Ajax pakte hiermee alsnog de drie punten die ze zo hard nodig hebben.

West Ham United-Tottenham Hotspur 1-1
West Ham United en Tottenham Hotspur speelden woensdagavond een van de vele Londense derbys. The Spurs hopen hun ideale start van de Premier League door te zetten en The Hammers hopen hun mindere start juist om te kunnen buigen. De ploeg van trainer Antonio Conte nam het voortouw in het begin van de wedstrijd. In de twaalfde minuut kreeg Tottenham Hotspur al een penalty, maar die werd teniet gedaan door de VAR. Uiteindelijk was het in de 34e minuut Thilo Kehrer die de bal zeer onfortuinlijk achter zijn eigen keeper werkte. Na rust was het West Ham United dat aandrong voor de gelijkmaker. Michail Antonio gaf in de 55e minuut een slimme assist waardoor Tomas Soucek de 1-1 tegen de touwen kon schieten. Na deze goal werd er niet meer gescoord, maar in de 68e minuut mocht topaankoop Lucas Paqueta nog wel zijn debuut maken.

Manchester City-Nottingham Forest 6-0
Manchester City begon woensdagavond met zomeraanwinsten Julían Álvarez en Erling Haaland in de basis aan de wedstrijd tegen Nottingham Forest. Na twaalf minuten legde Haaland aan voor zijn eerste goal op aangeven van Phil Foden. Elf minuten later deden beide heren dat nog eens dunnetjes over waardoor de stand op 2-0 kwam. En in de 38ste minuut completeerde een sensationele Haaland zijn hattrick met een mooie intikker.

Al voor rust was Nottingham Forest het spoor volledig bijster, maar na rust werd het nog erger. In de vijftigste minuut zorgde João Cancelo voor de 4-0 en na 65 minuten mocht ook de andere nieuweling Álvarez zijn eerste goal in de Premier League maken. Na 88 minuten deed de Argentijn daar nog een schepje bovenop door ook nog de 6-0 en daarmee zijn tweede te maken.

Arsenal - Aston Villa 2-1
De ploeg van trainer Mikel Arteta heeft na vier wedstrijden nog geen een keer verloren en dat hoopten The Gunners tegen Aston Villa ook zo te houden. Aston Villa wilde de mindere start goed te maken door van Arsenal te winnen. In de dertigste minuut brak Gabriel Jesus echter de ban: 1-0.

Na de openingsgoal waren de meeste kansen voor Arsenal, maar scoren deed de ploeg nog niet. Aston Villa was in de 74e minuut wel effectief door via Douglas Luiz de gelijkmaker te maken. Echt heel lang kon de ploeg uit Birmingham niet genieten van die voorsprong, want drie minuten later maakte Gabriel Martinelli op aangeven van Bukayo Saka de winnende. Arsenal blijft hierdoor zonder puntverlies koploper in Engeland.

Bournemouth - Wolverhampton Wanderers: 0-0
Beide teams kenden geen goede start van de Premier League in hun eerste vier wedstrijden. Bournemouth moest enkele dagen geleden zelfs een 9-0 nederlaag slikken tegen Liverpool. Tegen The Wolves ging het de thuisploeg echter beter af. De bezoekers kregen woensdagavond het grootste deel van de kansen, maar de scherpte ontbrak bij aanvallers als Goncalo Guedes en Raul Jimenez. Ook Bournemouth maakte uiteindelijk geen enkel doelpunt, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.