Coach Celta de Vigo over eerste training Strand Larsen: 'Heeft tijd nodig'

Coach Celta de Vigo over eerste training Strand Larsen: 'Heeft tijd nodig'

01-09-2022 22:37 Laatste update: 22:44
22

Jörgen Strand Larsen heeft zijn eerste training bij Celta de Vigo erop zitten en hij krijgt daar de tijd om aan te passen van zijn trainer Eduardo Coudet. Vrijdag speelt zijn club tegen Cadiz, maar of de Noorse spits minuten gaan maken is nog onduidelijk.

"Hij heeft vandaag meegetraind, maar hij komt natuurlijk uit een andere competitie met andere trainingssessies", vertelt Coudet op een persconferentie geciteerd door Eldesmarque. "Op een dag als vandaag heb ik niet veel tijd aan hem kunnen besteden, omdat we vrijdag een wedstrijd spelen. Hij komt gewoon uit een heel ander klimaat, het is even kijken hoelang het duurt voordat hij kan wennen aan deze competitie en deze manier van trainen."

Of Strand Larsen tegen Cadiz wel zijn eerste minuten gaat maken, laat Coudet ook in het midden. "Ik hoop dat we de beste versie van hem gaan krijgen, maar of hij vrijdag minuten gaat maken weet ik echt nog niet. Hopelijk past hij zich zo snel mogelijk aan, maar ik behandel elke speler gelijkwaardig en ik zal niemand voortrekken."

Na een rumoerige transferzomer vertrok Strand Larsen donderdag uiteindelijk toch naar Celta de Vigo. Uiteindelijk vertrok hij voor elf miljoen euro naar Spanje en daarmee is de Noor de duurste uitgaande transfer ooit voor FC Groningen