De Telegraaf: Ajax denkt mee met Álvarez en praat met Chelsea over winters vertrek

De Telegraaf: Ajax denkt mee met Álvarez en praat met Chelsea over winters vertrek

02-09-2022 18:47 Laatste update: 18:59
217

Edson Álvarez vertrok de voorbije transferperiode niet naar Chelsea, maar de kans bestaat dat hij in de winter alsnog gaat. Ajax is bereid mee te denken met de Mexicaan.

Álvarez zou, net als Mohammed Kudus en Antony, geweigerd hebben te trainen. In de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf stelt clubwatcher Mike Verweij dat het iets genuanceerder ligt. Bij Ajax krijgen spelers een boete van vijftigduizend euro wanneer ze niet op de training komen. Álvarez meldde zich om die reden wel op De Toekomst, maar was mentaal niet in staat om te trainen. Beide partijen wisten op dat moment dat het niet van een akkoord met Chelsea zou komen.

Verweij legt uit dat Ajax, gezien de professionaliteit van Álvarez, wil meedenken met een winters vertrek. "In 2020 stond hij echt op de nominatie om te vertrekken. De trainers hadden geen vertrouwen in hem, maar Erik ten Hag wilde hem voor de breedte niet kwijt. Hij heeft zich daarna altijd heel positief opgesteld", aldus de clubwatcher, die vertelt dat Álvarez een jaar later naar CSKA Moskou en Valencia CF kon. "Dat wilde Ten Hag toen niet."

"Nu wil hij gewoon die transfer naar Chelsea maken. Als er een club komt die vijftig miljoen voor je over heeft en jou tien miljoen euro netto per jaar wil geven... Hij wilde per se gaan. Hij zat behoorlijk stuk", vervolgt Verweij. Naar verluidt voelt Ajax zich moreel verplicht om mee te denken met Álvarez. "Een wintertransfer behoort tot de mogelijkheden. De komende dagen wordt daar al met Chelsea over gesproken."