'Hamstra heeft zich daardoor heel onbetrouwbaar gemaakt bij Gorter'

'Hamstra heeft zich daardoor heel onbetrouwbaar gemaakt bij Gorter'

03-09-2022 08:40
154

Ajax stelde onlangs dat doelman Jay Gorter onder geen beding mocht vertrekken, maar probeerde op het laatste moment wel Odisseas Vlachodimos naar de club te brengen. Met die actie heeft Gerry Hamstra zich onbetrouwbaar gemaakt bij Gorter. 

Dat wordt gesteld in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf. Ajax wilde Vlachodimos graag inlijven, maar de raad van commissarissen stak daar een stokje voor. "Bij Vlachodimos is goed gehandeld", stelt Ajax-watcher Mike Verweij. "Het is een geweldige keeper. Maar als je bepaalt dat Jay Gorter onder geen beding weg mag en je tegen hem zegt dat er geen nieuwe keeper komt, dan ben je als Gerry Hamstra heel onbetrouwbaar naar Gorter toe als je toch met een nieuwe keeper bezig gaat."

Gorter maakte een goede indruk tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en verdiende daarmee een basisplek tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal. De sluitpost ging echter meermaals in de fout en dat kostte hem direct zijn basisplek. Remko Pasveer is sinds zijn herstel weer onder de lat terug te vinden. "En over drie maanden gaat de window weer open. Als er problemen zijn met de keepers, kunnen ze dan alsnog handelen", stelt Verweij. 

"Het verschil tussen Gorter en Pasveer en Stekelenburg qua leeftijd en ervaring is natuurlijk enorm", stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. "Daar had iemand tussen moeten zitten. Maar waarom moet dat op de laatste dag van de transferwindow gebeuren? Waarom moet dat drie uur voor het einde van de deadline? Daar hadden de grote technische mensen al eerder mee bezig moeten zijn. Je had je arsenaal moeten versterken."