'Noodmiddenveld' Twente wint de strijd: 'Geprikkelde Rots was beter dan Veerman'

'Noodmiddenveld' Twente wint de strijd: 'Geprikkelde Rots was beter dan Veerman'

05-09-2022 08:35
73

FC Twente speelde zaterdag met een geïmproviseerd middenveld, maar mede door Daan Rots werden PSV-spelers als Ibrahim Sangaré en Joey Veerman omver geblazen. Het jeugdproduct van de Tukkers zag zijn nieuwe rol niet aankomen.

Na de zege op Excelsior kreeg Rots, normaliter een rechtsbuiten, de eerste signalen. "Ik hoorde van jongens uit het team: je gaat spelen zaterdag", zegt hij tegen TC Tubantia. "Ik dacht alleen maar, ik zou niet weten waarom: mijn concurrenten hebben allemaal gescoord de avond ervoor, dus de trainer zal hen gaan opstellen tegen PSV", doelt hij op Denilho Cleonise en Vaclav Cerny.

"Ik kwam daarna Jan Streuer tegen en die zei: zo Daan, een nieuwe positie? Ik vroeg: wat bedoelt u? Waarop hij antwoordde: nummer tien toch? Toen dacht ik: misschien klopt het en heeft hij het er met de trainer over gehad", gaat Rots verder. Hij speelde daar door de absentie van Michel Vlap en Sem Steijn en vormde een 'noodmiddenveld' met Ramiz Zerrouki en Matthias Kjölö. 

De drie speelden nog nooit samen, maar coach Ron Jans zag zijn plan perfect uitpakken. "Ramiz was helemaal los en Kjölö en Rots stonden als een huis. Ik had Daan vooraf geprikkeld door te vragen: kun je vandaag beter zijn dan Joey Veerman?" Dat lukte, oordeelt Jans. "Vorig seizoen was hij bij die 3-3 wedstrijd beter dan Max, en nu was hij beter dan Veerman."

Rots is blij dat hij de angel uit het PSV-spel wist te halen. "Veerman en Sangaré zijn hun beste middenvelders. Mede door mijn loopvermogen, en slimmigheid kwamen ze er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. Ik denk dat we op het middenveld de grote slag hebben gewonnen. Ik heb vooraf heel goed gekeken hoe Veerman speelt. Hij wil altijd naar zijn rechterbeen en daardoor kon ik er als linkspoot constant opklappen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie