'Sinds Xavi hier trainer is, ben ik op mijn best bij Barcelona'

'Sinds Xavi hier trainer is, ben ik op mijn best bij Barcelona'

06-09-2022 12:49
22

Afgelopen zomer besloot Ousmane Dembélé toch voor twee seizoen bij te tekenen bij zijn club Barcelona. De 25-jarige Fransman is blij dat hij in Catalonië kan blijven en hoopt dat hij nog lang onder trainer Xavi mag spelen.

"De relatie die ik heb met Xavi is zo goed omdat hij me altijd de waarheid vertelt", opent Dembélé over zijn trainer in gesprek met Mundo Deportivo. "Het is een beetje hetzelfde gevoel als ik had met Thomas Tuchel bij Borussia Dortmund. Xavi is recht door zee en hij steunt me erg veel, daar hou ik van. Hij zegt het als ik ga spelen, maar ook als ik me moet verbeteren. We kunnen het erg goed met elkaar vinden en sinds hij hier trainer is voel ik me op mijn best."

Dembélé kwam in 2017 voor 125 miljoen euro over van Borussia Dortmund naar Barcelona, maar de aanvaller liet in die vijf jaar niet altijd zijn potentie zien. Mede door blessures kwam hij niet altijd in actie. "De eerste drie jaar waren voornamelijk erg moeilijk. Ik had zoveel blessures en de trainers en fysiotherapeuten bleven maar vertellen dat als ik mijn best niet buiten het veld zou doen, dat ik dan ook niet veel meer op het veld zou komen. Sindsdien ben ik veel aangepast aan het professioneel voetballer zijn en gaat het nu beter."

In die moeilijke periode was het lastig voor Dembélé om zich te uiten, maar gelukkig kreeg hij hulp van een aantal steunpilaren bij de club. "Gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn familie en van oudere spelers zoals Busquets. Zij hielpen me ook met het meer praten tijdens wedstrijden. Dat deed ik eerst nooit maar nu weet ik dat je dat wel moet doen als je het team beter wilt laten presteren."