Blind overtuigd: 'Dat is bij Ajax altijd zo geweest en zal ook dit jaar zo zijn'

Blind overtuigd: 'Dat is bij Ajax altijd zo geweest en zal ook dit jaar zo zijn'

06-09-2022 14:35 Laatste update: 14:39
110

Daley Blind heeft vertrouwen in het Champions League-seizoen van Ajax. De routinier ziet dat het elftal steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Hij is benieuwd welke teamgenoten de kar dit seizoen gaan trekken.

Ajax trapt het Champions League-seizoen woensdag af tegen het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. "We hebben een lange voorbereiding naar de Champions League gehad", zegt Blind op de persconferentie van dinsdag. "Het team groeit naar elkaar toe, je ziet vastigheden ontstaan. In de wedstrijd moet blijken hoe we er echt voorstaan, maar het ziet er goed uit."

Twaalf spelers vertrokken de afgelopen transferperiode uit Amsterdam, Ajax haalde daar negen nieuwelingen voor terug. Onder meer steunpilaren Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Antony en Ryan Gravenberch vertrokken. "Ik geloof erin, dat wanneer jongens een transfer maken, dat andere jongens opstaan", aldus Blind. "Dat is bij Ajax altijd zo geweest en zal ook dit jaar zo zijn. Ik ben benieuwd hoe we dat dit jaar opvangen als team." De linksback benadrukt dat hij vertrouwen heeft in het huidige Ajax. "Maar ik kijk er ook nieuwsgierig naar."