'Bij Bayern was er volop lof, van Müller, Neuer, Nagelsmann, noem maar op'

'Bij Bayern was er volop lof, van Müller, Neuer, Nagelsmann, noem maar op'

07-09-2022 08:15
53

Danilho Doekhi zit op zijn plek bij FC Union Berlin. De van Vitesse overgekomen verdediger heeft een basisplaats afgedwongen en is twee weken op rij verkozen in het elftal van de week van de Bundesliga.

Union staat na vijf speelrondes op de vierde plaats, met evenveel punten als Bayern München en één punt minder dan koploper SC Freiburg. "Veel beter dan dit kan ik nu niet wensen", laat Doekhi optekenen door De Gelderlander. "Ik moest even aan alles wennen en de concurrentie is hier moordend. Ik heb mijn kans gekregen en wil nu niet meer uit het elftal. Het is hier echt geweldig."

De Nederlander geniet met volle teugen in Duitsland. "De stadions zitten vol. Er gaan duizenden fans mee naar de uitwedstrijden. De competitie is verschrikkelijk intens. Er wacht elke week een gevecht. Dat is machtig", somt hij op. 

Union hield dankzij een doelpunt van Sheraldo Becker afgelopen weekend Bayern met 1-1 in bedwang. "Als een eenheid. Vaak zijn ze dan zuur bij topclubs. Maar bij Bayern was er volop lof voor ons. Van Thomas Müller, Manuel Neuer, Julian Nagelsmann. Noem maar op. Dat respect is mooi. Ik heb met Union Berlin in de zomer een goede keuze gemaakt."