Feyenoord op rapport: Rotterdammers vallen door de mand tegen Lazio, één voldoende

08-09-2022 22:57 Laatste update: 23:16
162

Feyenoord verloor mede door een dramatische eerste helft met 4-2 van SS Lazio. De Rotterdammers keken na 28 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. De ploeg van Arne Slot start zo teleurstellend aan de Europa League-campagne van dit seizoen. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de Feyenoorders.

Justin Bijlow - 4,5: De doelman zag er slecht uit bij de 2-0 van Felipe Anderson. Verder had de keeper een goede reflex op de inzet van Matias Vecino bij een 3-0 achterstand, maar daar bleef het ook bij. Geen sterk optreden van de jeugdexponent van de Rotterdammers.

Marcus Pedersen - 5: De Noor zorgde voor de 'assist' op Gimenez, waarna Feyenoord een penalty kreeg. Verder kende Pedersen geen spraakmakend optreden. De rechtsback bracht aanvallend weinig en verdedigend viel de gehele defensie door de mand.

Gernot Trauner - 4: De centrale verdediger zag er slecht uit bij de 1-0, waar Luis Alberto makkelijk uit de rug van de Oostenrijker kon weglopen en raakschieten. Ook voetballend kon de stopper weinig brengen.

David Hancko - 5: De linkspoot kwam te laat bij de 3-0 van Vecino. De Tsjech kon niet brengen wat hij in de Eredivisie wel bracht. De wisselwerking tussen Hancko en Trauner zal beter moeten, willen de Rotterdammers een rol van betekenis spelen in Europa.

Quilindschy Hartman - 4: De jonge linksback werd kinderlijk eenvoudig uitgekapt bij de 2-0 van Lazio. Jeugdproduct Hartman moest zowel verdedigend als aanvallend duidelijk wennen aan het hoge niveau.

Quinten Timber - 5: Verdedigend was Timber erg matig. In de eerste helft liet de middenvelder meermaals zijn man lopen. Ook aanvallend bracht de spelverdeler erg weinig. Een matig duel van de recordaankoop van Feyenoord.

Orkun Kökcü - 4.5: De kersverse aanvoerder van Feyenoord nam zijn ploeg allesbehalve bij de hand. Het middenveld van de Rotterdammers werd vooral in de eerste helft volledig overlopen. Terwijl twee van de drie Lazio-middenvelders trefzeker waren.

Sebastian Szymanski - 4.5: Ook de Pool speelde een matig duel in Italië. De spelverdeler leverde de bal een aantal keer slordig in. Ook kon hij tweemaal uithalen, maar zonder succes. Szymański werd in de rust gewisseld voor Jahanbakhsh.

Patrik Walemark - 5.5: Walemark bracht in de eerste helft vrijwel niets. In de tweede helft was hij gevaarlijk met een schot dat net langs de kruising vloog. De aanvaller werd in de zeventigste minuut naar de kant gehaald voor Oussama Idrissi.

Danilo - 5: De Braziliaanse spits kon zijn goede Eredivisie-vorm niet voortzetten in Europa. Danilo kwam amper in het spel voor en werd na één uur gewisseld voor Santiago Gimenez.

Javairô Dilrosun - 4.5: De vleugelflitser leed keer op keer balverlies. Vrijwel alle ballen sprongen van de voet van de aanvaller af en ook in aanvallend opzicht bracht Dilrosun vrijwel niets. Na ongeveer een uur spelen werd de aanvaller gewisseld voor Mats Wieffer.

Invallers:
Alireza Jahanbakhsh - 5: De aanvaller werd in de rust gebracht voor Szymanski, maar ook met de Iraniër in de ploeg kon Feyenoord geen vuist maken.

Mats Wieffer - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Santiago Gimenez - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Oussama Idrissi – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Igor Paixao – x: Speelde te kort voor een beoordeling.