Gimenez schuldbewust na opeisen penalty: 'In Mexico neemt de spits ze altijd'

Gimenez schuldbewust na opeisen penalty: 'In Mexico neemt de spits ze altijd'

09-09-2022 11:16 Laatste update: 11:56
102

Santiago Gimenez is zich ervan bewust dat hij niet zomaar een bal op kan eisen om een penalty te nemen. De Mexicaanse spits eiste donderdagavond een penalty op tegen SS Lazio, terwijl Kökcü hoger in de pikorde staat als het gaat om strafschoppen nemen. De Turkse aanvoerder was hier na afloop niet blij mee.

Kökcü vertelde na de verloren wedstrijd tegen Lazio (4-2) dat hij het jammer vond dat Gimenez de penalty op die manier opeiste. De Mexicaan legt uit dat het verschil in cultuur de reden was dat hij de penalty wilde nemen. "In Mexico leerde ik, dat je als spits de penaltys moet nemen," vertelt Gimenez tegenover Fox Sports Mexico. “Dat je de bal moet pakken en niet meer moet loslaten."

Gimenez is zich in ieder geval schuldbewust. "Dit is een andere cultuur, ik moet nog veel leren. Ik probeer me die cultuur hier wel zo snel mogelijk eigen te maken. Als je van het ene naar het andere land gaat zijn er altijd wel dingen waar je tegenaan loopt. Misschien moeten ze vanaf nu maar leren in Zuid-Amerika, dat de aanvoerder gewoon bepaalt."

De penalty die Gimenez nam betekende wel het eerste doelpunt in de kansloze wedstrijd voor de Rotterdammers tegen Lazio. Daarna scoorde de Mexicaan nog een keer, maar van een echte terugkeer in de wedstrijd was geen sprake. Feyenoord verloor de eerste wedstrijd in de Europa League met 4-2.