Slot deelt complimenten uit bij Feyenoord: 'Vind dat hij het uitstekend invulde'

Slot deelt complimenten uit bij Feyenoord: 'Vind dat hij het uitstekend invulde'

11-09-2022 23:55 Laatste update: 12-09-2022 06:26
38

Feyenoord-trainer Arne Slot is een tevreden man na de overwinning van zijn ploeg op Sparta. Slot ziet dat zijn team de juiste reactie toonde na de nederlaag bij SS Lazio, terwijl debutant Marcos López een goede wedstrijd speelde.

Feyenoord kende donderdag nog een erg zware avond in Rome, maar zondag won het in De Kuip gemakkelijk van Sparta (3-0). "Ik vond vandaag (zondag, red.) een hele belangrijke test, omdat je na een nederlaag een reactie moet zien bij een goed team", vertelt Slot na afloop op de persconferentie. "Ik vraag dat niet zozeer in de vorm van een resultaat, maar vooral in de bereidheid om daartoe te komen. Ik heb dat vanaf de eerste tot de laatste seconde gezien."

Bij ESPN zegt Slot ongeveer hetzelfde en gebruikt hij doelpuntenmaker Javairô Dilrosun als voorbeeld. "Op het moment dat Dilrosun als nummer 10 in zijn eigen zestien terugsprint om een goal te voorkomen, dan zegt dat voor mij heel veel. Het team wilde vandaag bewijzen dat we beter konden dan afgelopen donderdag."

Op de persconferentie vertelt de coach ook nog over debutant López, die een sterke indruk maakte. "In de eerste helft was Marcos meerdere keren zeer dreigend bij ballen die Oussama meegaf aan hem. Ik vind dat hij het uitstekend heeft ingevuld. Hij is wel veel in de aanval geweest en weinig verdedigend getest. Maar Marcos heeft wel laten zien wat wij al dachten te zien op de training: dat hij fysiek en aan de bal een uitstekende speler is."