Dybala staat op en loodst AS Roma met goal en assist naar overwinning op Empoli

12-09-2022 22:40
18

AS Roma heeft maandagavond aansluiting met de top kunnen houden door te winnen van Empoli. Het werd 1-2 voor de ploeg van trainer José Mourinho, mede door een goal en een assist van Paulo Dybala.

Bij Empoli begon Sam Lammers in de basiself van trainer Paolo Zanetti. In de laatste wedstrijd tegen Salernitana maakte de Nederlandse spits nog de 2-2 in de 81e minuut, waardoor Empoli alsnog met één punt naar huis ging. Ook ex-Ajacied Razvan Marin stond in de basiself van de thuisploeg.

AS Roma begon de wedstrijd vol energie. De Romeinen drukten snel door en zijn gebrand op de vroege openingsgoal. In de zevende minuut raakte Dybala de paal met een hard schot. Tien minuten later was het dan wel raak voor de Argentijnse dribbelaar. Met een geplaatst afstandsschot mikte Dybala AS Roma naar de voorsprong. De Romeinen gingen daarna op zoek naar hun tweede goal, maar juist Empoli kreeg de gelijkmaker. Vlak voor rust kopte middenvelder Filippo Bandinelli een voorzet van Petar Stojanovic tegen de touwen.

Na rust gingen beide ploegen op zoek naar die winnende goal. Na een kopbal van Roger Ibanez die van de lijn werd gehaald, is het voor Tammy Abraham wel raak. De Engelse spits schoot een voorzet van uitblinker Dybala achter doelman Guglielmo Vicario. Na tachtig minuten kreeg Lorenzo Pellegrini de kans om zijn tweehonderdste wedstrijd voor AS Roma op te luisteren met een goal. De penalty die de Italiaan kreeg schoot hij alleen op de lat, waardoor het 1-2 bleef. Empoli eindigde de wedstrijd met tien man, nadat invaller Jean Akpa een rode kaart kreeg.