Van der Vaart: 'Daar kan ik mij aan ergeren, gebeurt zo'n jonge jongen te vaak'

Van der Vaart: 'Daar kan ik mij aan ergeren, gebeurt zo'n jonge jongen te vaak'

14-09-2022 07:18
102

Rafael van der Vaart vindt het geen schande dat Ajax verloren heeft bij Liverpool, maar de Amsterdammers kwamen geen moment onder de druk vandaan. De analist concludeert dat Remko Pasveer de Amsterdammers lang op de been hield.

"Ze hebben eigenlijk alleen maar onder druk gestaan", begint Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Voetballend kwamen ze er niet aan te pas. Liverpool miste al twee of drie enorme kansen. Blind had hem nog op het pannetje voor Ajax, na een heerlijke aanval, maar dat was het ook wel. Ik vind het nog knap van Ajax, hoor. Liverpool is gewoon echt een goed team, en die cornerballen van Liverpool waren levensgevaarlijk. Uiteindelijk ging er eentje net over de doellijn."

Van der Vaart zag dat onder meer het middenveld van Ajax een te laag tempo hanteerde tegen Liverpool, waar Thiago de lakens uitdeelde. "Dat moet beter in de komende wedstrijden. Maar je hebt het wel over de absolute top. 2-1 bij Liverpool-uit is geen schande. Alleen aan de bal heeft Ajax heel weinig gebracht. Ze kwamen nooit onder de druk vandaan", aldus de 109-voudig international.

De oud-Ajacied vond Remko Pasveer de grote uitblinker aan Ajax-zijde. "Pasveer was goed, echt de uitblinker bij Ajax. Het was ook wel een ideale wedstrijd voor hem. Hij werd langzaam ingeschoten met balletjes recht in zijn handen, maar die man... Hoe ouder hoe beter. Hij straalt wel heel veel rust uit. Zonder hem zou het al heel snel klaar geweest zijn. Echt mijn complimenten."

Minder te spreken is Van der Vaart over het feit dat Devyne Rensch zich na 68 minuten liet wisselen met kramp. "Daar kan ik me best wel aan ergeren als ik eerlijk ben", stelt hij. "Het gebeurt gewoon te vaak voor zo’n jonge jongen (19 jaar, red.). Mazraoui had ook een periode dat hij altijd ergens last van had. Rensch heeft best wel 'oké' gespeeld, maar de druk werd groot toen hij voorbij werd gelopen door Luis Díaz. Misschien dacht hij daarna wel: het is mooi geweest."