Groenen verlaat United: duurste Nederlandse voetbalster wordt ploeggenoot Martens

Groenen verlaat United: duurste Nederlandse voetbalster wordt ploeggenoot Martens

15-09-2022 10:25
62

Jackie Groenen maakt de overstap van Manchester United naar Paris Saint-Germain. De Oranje Leeuwin tekent een contract tot de zomer van 2025 in de Franse hoofdstad. 

PSG betaalt naar verluidt een bedrag dat door middel van bonussen kan oplopen tot 150.000 euro voor de 27-jarige middenvelder. Daarmee is Groenen de duurste Nederlandse voetbalster in de geschiedenis. In 2013 ging er voor het eerst geld gemoeid met een transfer van een Nederlandse speelster, toen Sherida Spitse voor 25.000 euro van FC Twente naar SK Lillestrøm transfereerde.

In Parijs komt Groenen Oranje-ploeggenoot Lieke Martens tegen. Groenen had nog een doorlopend contract bij United, dat haar aanvankelijk niet wilde laten gaan. The Mancunians zagen geen andere optie dan Groenen te verkopen, toen PSG met het laatste bod van ruim meer dan een ton kwam. Met de komst van Groenen beschikt de Franse competitie over vier Oranje Leeuwinnen in de top van de competitie. Bij Olympique Lyon staan Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola onder contract.