Van Bommel en Overmars oogsten lof in België: 'Veel te vroeg afgeschreven'

Van Bommel en Overmars oogsten lof in België: 'Veel te vroeg afgeschreven'

15-09-2022 12:52 Laatste update: 13:27
131

Aad de Mos is lyrisch over Royal Antwerp FC. De Belgische club, geleid door trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars, wordt niet alleen dit seizoen, maar ook in 2024 én 2025 kampioen, verwacht de analist.

"Iedereen dacht dat Club Brugge voor tien jaar vertrokken was. Dat denk ik niet: volgens mij wordt Antwerp de komende drie jaar kampioen", zegt De Mos tegen Humo. "Voorzitter Paul Gheysens heeft nog enkele rekeningen te vereffenen met zijn collega’s bij Brugge: Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Hij gaat nu all-in in het casino."

Antwerp is na acht speelronden nog foutloos en staat vijf punten los van achtervolgers Club Brugge en KRC Genk. "Van Bommel is een vakman eersteklas", vervolgt De Mos, die vindt dat de Antwerp-trainer een groot aandeel heeft in het succes. "Ze hebben hem veel te vroeg afgeschreven bij PSV. Mark is iemand die hoge eisen stelt. Maar bij PSV staken mensen van wie hij dacht dat ze vrienden waren hem een mes in de rug. Met Overmars heeft Mark nu iemand die hem ruggensteun biedt. Hij hoeft niet langer de controlefreak uit te hangen. (...) Overmars is véruit de beste technisch directeur in Europa."

In België maakt Van Bommel een ontspannen indruk. Dat kan echter veranderen als het even tegenzit, weet De Mos. "Dan wordt-ie cynisch. En begint hij wedervragen stellen: Heb jij zelf wel gevoetbald? Mark is zo'n trainer die zegt dat hij geen kranten leest. Maar geloof me, net die trainers lezen alles."