Schreuder op zijn hoede voor Super Sunday: 'Voetballend is AZ altijd goed'

Schreuder op zijn hoede voor Super Sunday: 'Voetballend is AZ altijd goed'

16-09-2022 20:45
39

Alfred Schreuder ziet in AZ een gevaarlijke tegenstander. De trainer van Ajax staat zondagmiddag tegenover de Alkmaarders en wil de ploeg zeker niet onderschatten. 

AZ had doordeweeks moeite met FC Vaduz, dat op het tweede niveau in Zwitserland uitkomt. Schreuder weet desondanks dat de ploeg van Pascal Jansen de zaken goed op orde kan hebben. "Ik heb AZ-FC Twente ook nog gekeken, net als de wedstrijden die Ajax vorig seizoen tegen AZ speelde. Ik heb gekeken naar hun kwaliteiten", stelt Schreuder op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Die zie ik zeker in de spits. Jens Odgaard, die van RKC kwam. Goede speler. Dani de Wit kennen we natuurlijk ook."

Ajax werd dinsdag door Liverpool overlopen in de Champions League en Schreuder hoopt dat zijn ploeg zichzelf herpakt na de nederlaag op Anfield. "Het ligt ook aan ons. Hoe goed zijn wij? Dat gaan we zondag zien. Maar AZ is voetballend altijd goed. Jordy Clasie geeft op het middenveld nog steeds goede passes. We moeten er zondag voor zorgen dat dat niet gebeurt."

Owen Wijndal traint inmiddels weer mee met Ajax en speelt mogelijk tegen zijn oude club. Of dat ook gebeurt, laat Schreuder nog in het midden. "Hij heeft meegetraind, morgen gaan we kijken of hij fit genoeg is om mee te gaan naar Alkmaar", besluit de trainer.