Spaanse media enthousiast: Memphis 'uitmuntend', De Jong van 'topkwaliteit'

18-09-2022 09:30 Laatste update: 11:56
47

Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben zaterdag goede sier gemaakt tijdens de 3-0 zege van FC Barcelona op Elche. De Oranje-internationals begonnen allebei in de basis en de voormalig PSV'er maakte het tweede doelpunt van de Catalanen.

Mundo Deportivo noemt het optreden van Memphis 'uitmuntend'. 'Hij ging van minder naar meer. De Nederlander kreeg steeds meer vertrouwen en was fundamenteel in de aanval van Barça. In de 24e minuut stond hij al met zijn rug naar het doel, liet hij zijn bewaker achter zich en schoot hij, maar doelman Edgar Badía redde. In de 41e minuut herhaalde hij precies dezelfde actie en versloeg hij de doelman in de bovenhoek. Hij kreeg een staande ovatie bij zijn wissel.'

Ook Diario Sport concludeert dat Memphis zijn kans heeft gepakt en geeft hem een 7. 'Hoewel hij ver aan de linkerkant begon, maakte hij vlak voor rust een messcherp doelpunt. Hij nam aan, haalde de bal onder zijn voet door en scoorde. Hij groeide in de wedstrijd en was ook belangrijk bij de derde goal door de bal voor Badía weg te tikken.'

De Catalaanse sportkrant stelt dat Memphis heeft bewezen dat hij van waarde kan zijn voor Xavi. 'Hij koos er koppig en vastberaden voor om bij Barça te blijven en wil nu laten zien dat hij het Xavi moeilijk kan maken. Zijn houding op de training is onberispelijk en daarom gaf de trainer hem een kans. Direct of indirect vertolkte hij een rol bij alle doelpunten.'

"Helaas speel ik dit seizoen niet veel minuten, maar ik blijf proberen om me te laten gelden in de minuten die ik krijg", reageert Memphis zelf bij Barça TV. "Ik ben blij met mijn doelpunt. Ik probeer de kansen te benutten, daar werk ik iedere dag aan op de training."

Frenkie de Jong
Ook Frenkie de Jong krijgt complimenten. 'Een geweldige wedstrijd', stelt AS zelfs. 'Van topkwaliteit met de bal aan de voet, sterk in het team, intelligent in het bepalen van het tempo, hoofdrolspeler in het heroveren van de bal en alert in de omschakeling. De rode kaart van Verdú volgde op een geweldige pass van De Jong, die Robert Lewandowski alleen op het doel liet afgaan.'

Diario Sport houdt het op een 7 voor de ex-Ajacied, maar is ook vooral lovend. 'Hoewel hij als controleur speelde, probeerde hij het twee keer van afstand. Hij liet zich telkens uitzakken om de bal te ontvangen en verdeelde het spel.' Mundo Deportivo: 'Voordat Lewandowski scoorde, was de Nederlander de meest sprankelende speler.'