Gakpo komt met verklaring bij PSV: 'Voor veel spelers een shock'

18 september om 17:06

Cody Gakpo is dolblij met de drie punten na een zinderende topper tussen PSV en Feyenoord (4-3). Van de onrust binnen de club hadden de spelers volgens hem geen last.

"Het was een belangrijke wedstrijd", weet Gakpo, goed voor een doelpunt en drie assists, bij ESPN. "We hebben veel kritiek gehad op onze resultaten in de toppers en in de afgelopen weken ook over de wedstrijden. Dan is het geweldig voor het team om zo te kunnen reageren."

De laatste dagen ging het door het onverwachte vertrek van John de Jong binnen PSV amper over Feyenoord-thuis. De aanvoerder zag zijn ploeggenoten goed reageren op de onrust. "Voor veel spelers was het een shock. Maar wij hebben er niks van meegekregen, totdat het gebeurde."

Zelf had Gakpo een 'goede band met John', zegt hij ruim twee weken na zijn besluit om Leeds United af te zeggen. Dat zou een reden zijn geweest voor PSV om het vertrouwen in De Jong op te zeggen. Gakpo: "Wat er allemaal is gebeurd, dat is voor de directie. Ik kan me er niet over uitlaten."