Trotse Jansen heeft slecht nieuws voor Van Gaal: 'Denk dat Oranje nu te vroeg is'

18 september om 20:58

AZ-trainer Pascal Jansen is na de overwinning op Ajax trots op zijn defensie. Onder meer Milos Kerkez krijgt complimenten, de linksback wist Ajax-captain Dusan Tadic uit de wedstrijd te spelen. Jansen komt ook aan het woord over Bruno Martins Indi en Jordy Clasie.

Na de klinkende 2-1 zege op Ajax krijgt Jansen de vraag op wie hij het meest trots is. "Als ik moet kiezen, ben ik bijzonder trots op Milos Kerkez", begint hij tegenover de NOS. "Hij speelde tegen één van de beste aanvallers uit de competitie (Dusan Tadic, red.). Dat geldt ook voor de twee naast hem, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi ook nog in een fase. Ze hebben de beste aanvallers uit de competitie in bedwang gehouden."

Jansen is het niet eens met de suggestie dat Owen Wijndal niet gemist wordt in Alkmaar. De linksback vertrok afgelopen zomer juist naar Ajax. "We missen hem wel hoor, zijn grappen, grollen en kwaliteiten. Maar hij heeft andere keuzes gemaakt, zo werkt het. We hebben Milos en Mees (de Wit, red.) nu en daar zijn we heel tevreden over."

Later vertelt de AZ-coach op de persconferentie over Oranje. Martins Indi raakte geblesseerd tegen Ajax en lijkt de interlands van Nederland te missen. "Ik denk dat Oranje nu te vroeg komt", laat Jansen optekenen door De Telegraaf. Clasie, die eerder wel werd opgeroepen, zit deze keer sowieso niet bij Oranje. "Maar het kwam voor mij ook weer niet als een verrassing dat hij niet bij de definitieve selectie zit. Ik hoor namelijk soms wel eens wat. Nee, dat is niet geheimzinnig. Maar dat hoef ik niet te vertellen. Ik vond hem tegen Ajax wel een goede wedstrijd spelen."