Van Gaal niet blij met vragen over Oranje: 'Vind ik zó ver beneden peil'

18 september om 23:29
Laatste update: 19 september om 06:37

Louis van Gaal is nog steeds niet blij met de vragen die hij over individuele spelers krijgt. De bondscoach vindt ook dat spelers te snel worden afgeschreven en wijst daarbij kritisch naar de media. Van Gaal wil wel een boekje opendoen over zijn selectieproces.

In de studio bij Humberto krijgt Van Gaal weer veel vragen over spelers na zijn nieuwe Oranje-spelers. Daar wordt de geboren Amsterdammer niet heel vrolijk van. "Ik krijg altijd vragen uit de media: die kan er toch helemaal niks van? En dan moet ik antwoord geven... Dat vind ik zó ver beneden peil, omdat zo'n speler niet voor niks international is. Dat hij misschien een keer niet goed speelt, kan gebeuren. Ik denk dat ieder mens niet elke dag honderd procent is of geeft."

Van Gaal praat liever over het collectief. Zo wil hij wel uitleggen op welke manier hij spelers selecteert met zijn team. "De organisatie is zo dat ik alle wedstrijden thuis kijk, op die manier kan ik veel meer zien. Ik heb ook scouts. Zij gaan dan live naar die wedstrijden en komen terug met rapporten. Ze moeten die iedere dinsdag inleveren bij mij."

"We houden zo'n zestig spelers bij, dat is nogal veel werk", gaat Van Gaal verder. "Soms moet je keuzes maken wie je volgt en wie niet. We kijken dan naar alles: de vorm, de positie en de fysieke gesteldheid. Je kijkt ook naar de taken van de speler en of hij die uitvoert."