Het is weer raak: honderden Atlético-fans zingen racistisch lied over Vinícius

19 september 2022 om 09:26

Real Madrid won de stadsderby tegen Atlético Madrid zondag met 2-1, maar in Spanje is ophef ontstaan over een racistisch lied over Vinícius Júnior. Honderden fans van Los Rojiblancos zongen voorafgaand aan de kraker 'Vinícius, je bent een aap, je bent een aap'.

Volgens Spaanse media waren er tijdens de wedstrijd ook apengeluiden en verwensingen aan het adres van Vinícius te horen. De Real Madrid-aanvaller nam overigens sportieve revanche. De Koninklijke trok met 2-1 aan het langste eind en gaat aan kop in La Liga. Atlético staat zevende.

Vinícius stond sowieso al in de schijnwerpers vanwege een racismerel. Pedro Bravo, voorzitter van de Spaanse bond voor voetbalmakelaars, kreeg forse kritiek nadat hij zich negatief uitliet over de wijze waarop de linksbuiten zijn doelpunten viert. "Als hij de samba wil dansen moet hij naar het Sambódromo van Rio gaan", zei Bravo. "Hier moet je je medespelers respecteren en stoppen je als een aap te gedragen."

Real Madrid nam het in een statement op voor Vinícius en kondigde juridische stappen aan. Bravo betuigde inmiddels wel spijt.