'Feyenoord en Fortuna in de problemen: Bassett kan terugkeren naar Amerika'

'Feyenoord en Fortuna in de problemen: Bassett kan terugkeren naar Amerika'

19-09-2022 11:47
75

Colorado Rapids kan, als zij dat willen, Cole Bassett in de winterstop terughalen naar Amerika. De middenvelder wordt door Feyenoord gehuurd van de club, maar de Rotterdammers hebben hem dit seizoen juist weer uitgeleend aan Fortuna Sittard. Daar komt Bassett nog niet veel aan spelen toe.

In de onderhandelingen over de verhuur van Bassett aan Fortuna, is namelijk een verplicht aantal speelminuten opgenomen. Dat meldt 1908.nl De Amerikaan kwam tot nu toe tot 179 officiële minuten in de Eredivisie en dat is niet conform het geëiste aantal van Colorado Rapids. Daardoor heeft de club het recht om Bassett in januari al terug te halen, zodat hij in 2023 weer uit kan komen voor de club.

Mocht dit ook daadwerkelijk gebeuren, dan heeft Feyenoord wel nog steeds de optie tot koop die tijdens de transferwindow van 2023 geactiveerd kan worden. Bassett viel tot nu toe in drie wedstrijden in bij Fortuna Sittard. De laatste twee duels van de Limburgers bleef hij de hele wedstrijd op de bank zitten. In januari 2022 werd hij voor 1,5 seizoen gehuurd van Colorado Rapids. Die huurovereenkomst loopt dus in de de transferwindow van 2023 af. 

Bassett zit deze interlandperiode ook niet bij de selectie van de Verenigde Staten. In december maakte hij zijn debuut voor zijn thuisland. Hij luisterde zijn eerste wedstrijd direct op met een doelpunt. Het contract van de 21-jarige Bassett bij Colorado Rapids loopt ook af in juni 2023.