Verklaring Pogba uitgelekt: 'Ik was bang, twee mannen hielden me onder schot'

Verklaring Pogba uitgelekt: 'Ik was bang, twee mannen hielden me onder schot'

19-09-2022 14:46
36

Het Franse Le Monde heeft de getuigenis van Paul Pogba tegenover de Franse politie in de afpersingszaak tegen zijn broer Mathias Pogba en drie anderen in handen. De Juventus-middenvelder, die ten tijde van het voorval bij Manchester United speelde, is naar eigen zeggen door twee mannen onder schot gehouden.

Pogba is hoofdpersoon in een afpersingszaak. Broer Mathias Pogba en drie anderen zijn afgelopen week al in hechtenis genomen. Op 19 maart van dit jaar legde de Fransman een verklaring af tegen de Franse politie en Le Monde heeft een passage uit die getuigenis gepubliceerd. Pogba ging voor een interlandperiode met vrienden naar een appartement in Chanteloup-en-Brie, ten oosten van Parijs. Daar trof hij zwaarbewapende mannen met kogelvrije vesten aan.

De afpersers eisten dertien miljoen euro van Pogba, waarvan drie miljoen euro contant. Pogba werd verteld jarenlang in bescherming te zijn genomen. De gamaskerde mannen eisten daarvoor een vergoeding. 'Ik was bang, twee mannen hielden mij onder schot. Op dat moment, onder die omstandigheden, zei ik tegen hen dat ik hen het bedrag zou betalen.'

Volgens diverse Franse media heeft Pogba honderdduizend euro betaald aan zijn afpersers. Een rechercheteam is nog altijd druk bezig met het onderzoek. Mathias Pogba heeft zichzelf gemeld bij de politie en hij is, samen met drie anderen, afgelopen woensdag verhoord.