Perez laakt Van Gaal-besluit: 'Hoe kan je niet verrast zijn, even serieus?'

19 september om 15:06

Kenneth Perez begrijpt heel goed dat Justin Bijlow 'verrast' is door diens afwezigheid bij het Nederlands elftal. De Feyenoord-keeper is door Louis van Gaal gepasseerd voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België.

Van Gaal kiest tussen de palen voor Jasper Cillessen, Mark Flekken en debutanten Remko Pasveer en Andries Noppert. Na afloop van PSV-Feyenoord (4-3) erkende Bijlow 'een beetje verrast' te zijn. "Hoe kan je niet verrast zijn? Als je eerst eerste keeper was en nu zit je niet bij de eerste vier", zegt Perez bij ESPN. "Even serieus, je kan toch een van die drie (Flekken, Pasveer, Noppert, red.) wel thuislaten?", vervolgt de Deen, die pleit voor Noppert.

"Bijlow is echt, echt een goede keeper. Misschien wel de beste, al is dat een beetje om en om." Perez begrijpt dat Van Gaal voor Flekken kiest, wegens diens voetballende vermogen. "Hij was een geweldige veldspeler in de interlands die hij speelde, hij kan zo mee op het middenveld", zegt de analist ironisch. De aanname dat Pasveer momenteel het best in vorm is, wuift Perez weg. "Omdat hij net om 16.45 uur (zondagmiddag tegen AZ, red.) best wel goed gekeept heeft?"