Fortuna Sittard voert gesprekken met Sneijder: 'Ik vind het zeer interessant'

19 september om 21:35

Wesley Sneijder is in gesprek met Fortuna Sittard, vertelt hij bij Veronica Offside. Welke rol hij eventueel krijgt is nog niet duidelijk, maar het zou gaan om een rol achter de schermen. Fortuna bevestigt de gesprekken tegenover deze website, maar wil de inhoud nog niet prijsgeven.

Sneijder was afgelopen weekend aanwezig in Sittard en verbindt zich mogelijk aan Fortuna. "Ik weet inmiddels dat het een project is. Daar kan ik niet veel over zeggen. Ik weet gewoon dat het een project is voor de lange termijn. Een project groter dan Sittard. Samenwerkingen? Ook. Er zullen meer clubs komen die zich aan één pakket verbinden. Daaronder valt ook Fortuna. Ik vind dat zeer interessant", zegt Sneijder.

"Of ik een rol krijg? Wie weet, die kans is aanwezig. Ik heb een goed gesprek gehad en dat is de reden dat ik er naartoe ging. Burak (Yilmaz, red.) zal hier ook niet voor één of twee jaar zijn, maar voor een langere periode. Misschien niet alleen als speler, maar als een soort boegbeeld. Ook richting Turkije en wellicht andere landen. Wat ik ga doen? Dat weet ik nog niet. Ik heb meerdere opties, maar ik ben wel in gesprek. Ik moet kijken naar waar ik me het prettigste bij voel. Dat zijn dingen die in de toekomst besproken moeten worden", zegt Sneijder.

Krijgt Sneijder, die als ex-speler van Galatasaray veel Turkse connecties heeft, dan zeggenschap over bijvoorbeeld de nieuwe trainer of technisch directeur? "Dat weet ik niet, zover zijn we nog niet, maar dan zal ik ongetwijfeld een onderdeel zijn."