'Dat ik kritiek kreeg van Rafael van der Vaart, heeft me niets gedaan'

20 september om 14:59

Hans Vanaken, sterspeler van Club Brugge, laat zich niet kisten door Rafael van der Vaart. De oud-international uitte na de eerste Nations League-ontmoeting tussen België en Nederland (1-4) stevige kritiek.

"Je hoort wel eens wat over de Belgische competitie. Dan hoor je Vanaken, Vanaken, Vanaken... Die kan er dus helemaal niks van", zei Van der Vaart drie maanden geleden als NOS-analist. "Dat is misschien een beetje hard. Maar ik hoor dan dat hij goed is en er wel eens een paar binnen schiet. En dan verwacht ik wel iets."

Vanaken is niet onder de indruk van die kritiek. "Die wedstrijd tegen Nederland was natuurlijk geen goed gevoel", reageert hij in Het Nieuwsblad. "Een zware nederlaag (1-4, red.) is nooit plezant. Dat ik toen kritiek kreeg van Rafael van der Vaart heeft me niets gedaan. Dat leg ik naast me neer. Ik heb me al genoeg bewezen."

België komt zondagavond op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Drie dagen voor de laatste Nations League-wedstrijden nemen de Rode Duivels het op tegen Wales. Oranje treft Polen.