Bosz ligt onder vergrootglas in Lyon: "Het is niet redelijk om dat te ontkennen"

21 september om 13:22

Peter Bosz is dinsdag gerustgesteld door Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas. Voorlopig hoeft de Nederlander nog niet te vrezen, ondanks tegenvallende resultaten.

Aulas spreekt in gesprek met L'Équipe zijn vertrouwen uit. "We gaan niet zo vroeg al twijfelen. Niet na drie nederlagen op rij. Natuurlijk is het pijnlijk om te verliezen, maar met het ontslag van onze trainer zouden we alleen nog maar meer risico nemen."

De voorzitter van Lyon ontkent niet over een eventueel ontslag te hebben nagedacht. "Het is niet redelijk om dat te ontkennen", zegt hij. "We hebben de coach en zijn staf de beste middelen gegeven om te slagen. Als je van coach verandert voordat je speelt tegen clubs als Lens, Rennes en Nice... Dan breng je een eventuele nieuwe coach ook in lastig parket."

Bosz staat momenteel op een zesde plek in Frankrijk. In de eerste acht wedstrijden wisten Les Gones, die afgelopen weekend nipt verloren van Paris Saint-Germain, dertien punten te verzamelen. Bosz is sinds vorig jaar zomer trainer van Lyon.