Koeman doet boekje open: 'Anders had Wijnaldum gewoon bij Barça gespeeld'

Koeman doet boekje open: 'Anders had Wijnaldum gewoon bij Barça gespeeld'

22-09-2022 17:52
36

Het komt enkel en alleen door Joan Laporta dat Georginio Wijnaldum ruim een jaar geleden Liverpool niet voor FC Barcelona, maar Paris Saint-Germain verruilde. Dat zegt Ronald Koeman tegen het Algemeen Dagblad.

Koeman antwoordt bevestigend op de vraag of hij contact heeft gehad met Wijnaldum na diens scheenbeenbreuk, waardoor de ervaren middenvelder (31) het WK mist. "Maar ik had altijd wel contact met hem", aldus de toekomstige bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ik heb natuurlijk geprobeerd om hem naar Barcelona te halen, maar dat mislukte omdat de president (Laporta, red.) toen meer met mij wilde stoeien dan een speler binnenhalen. Die zaak kwam om die reden stil te liggen en Wijnaldum koos toen maar voor Paris Saint-Germain. Anders had hij gewoon in Camp Nou gespeeld hoor", vervolgt de Zaandammer, die elf maanden geleden moest vertrekken bij Barça.

Koeman heeft 'een goede band met Gini' en hoopt bij zijn Oranje-start in maart 2023 voor de middenvelder - door PSG verhuurd aan AS Roma - te kunnen kiezen. "Ik weet niet hoe lang hij er uit zal zijn, maar het moet mogelijk zijn. Als hij dan weer in beeld is en gewoon speelt bij AS Roma, dan is Wijnaldum altijd een naam die bij het Nederlands elftal hoort."