Van Dijk zet twee Oranje-spelers in zonnetje: 'Wil speciaal een shout-out doen'

Van Dijk zet twee Oranje-spelers in zonnetje: 'Wil speciaal een shout-out doen'

22-09-2022 22:54
35

Virgil van Dijk is zeer tevreden over de 0-2 zege van het Nederlands elftal bij Polen in de Nations League. De aanvoerder van Oranje weet dat het goed gaat met Teun Koopmeiners en prijst in het bijzonder de invallers.

"De invallers hebben een uitstekende rol gespeeld, maar we hebben over het algemeen een goede pot gespeeld", vertelt Van Dijk voor de camera van de NOS. De verdediger genoot van de openingstreffer van Cody Gakpo. "Daar zat alles in. Dat is om te genieten. Het was gewoon een fijne avond voor ons. We speelden goed tegen een moeilijke tegenstander."

Nederland kwam in Warschau nooit echt in de problemen, op een korte fase na rust na. "In die fase weet je dat ze meer druk gaan zetten. Ze brachten ook Arek Milik. Dan moet je blijven voetballen, je meters maken en van kant wisselen. Na die eerste fase na rust deden we dat veel beter. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen, een goede prestatie."

Van Dijk zet een paar spelers in het zonnetje. "Zoals ik zei, de jongens die invielen deden het uitstekend. Vincent (Janssen, red.) hield de ballen vast voorin. Wout ook. Ik wil speciaal een shout-out doen naar hen. We hebben iedereen nodig. Dat is ook belangrijk naar het WK toe."

De captain had tot slot goed nieuws over Koopmeiners, die razendsnel uitviel na een botsing. "Dat is niet fijn natuurlijk. Wat ik heb gehoord is dat het wel goed gaat nu. Dat is het allerbelangrijkste. Helaas gebeuren dit soort dingen in het voetbal", aldus Van Dijk.