Lofzang voor 'openbaring' bij Oranje: 'Die wil je in je ploeg hebben, hoor'

23 september om 07:06

Remko Pasveer kan zomaar de eerste keeper van het Nederlands elftal blijven tot en met het WK, stelt Kees Kist. De voormalig Europees topscorer maakt de balans op na de uitwedstrijd tegen Polen en is ook lovend over Denzel Dumfries en Cody Gakpo.

Kist maakt rapport op voor De Telegraaf en deelt een 7 uit aan Pasveer. "Ik had al verwacht dat hij zou spelen. Het was óf Pasveer óf Cillessen. Ik denk dat Louis op dit moment als coach voor de routine kiest. En het zou zomaar kunnen zijn dat Remko de eerste keeper blijft", zegt hij. "Leeftijd moet zo vlak voor het WK ook even geen rol spelen. Remko geeft bovendien rust en dat is fijn voor de defensie van Oranje. Die verdedigers willen geen 'spring in het veld' achter zich hebben."

Ook Dumfries kan op de nodige complimenten rekenen. De rechtsback krijgt evenals Pasveer een 7. "Denzel is natuurlijk een openbaring op dit moment", opent Kist. "Die wil je graag in de ploeg hebben, hoor. Hij heeft in Italië een goede ontwikkeling doorgemaakt", vervolgt de oud-spits van onder meer AZ. "Niks ten nadele van Nederlandse clubs, maar clubs van dit kaliber zijn goed voor onze spelers."

Gakpo ontvangt met een 7,5 het hoogste cijfer. "Achter de spitsen vind ik Cody een grote verrassing. Als hij daar nog een paar keer mag blijven spelen, zal hem dat veel goed doen", aldus Kist. "Hij heeft snelheid en zorgt voor druk naar voren. Met hem op die positie kan Oranje het veel tegenstanders moeilijk maken."