Van Gaal kritisch op Pasveer: 'In tweede helft kon dat verbeterd worden'

23 september om 09:14

Louis van Gaal is na afloop van het Nations League-duel met Polen kritisch op Remko Pasveer. De doelman maakte op 38-jarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands elftal, maar volgens de bondscoach is er ruimte voor verbetering.

"Nou, ik heb nog wel wat aan te merken op hem, maar hij houdt de nul", zei van Gaal na afloop tegen de NOS. "Al doet eigenlijk het hele team dat. Hij heeft het geluk dat het spel bij balbezit tegenstander heel goed werd uitgevoerd." Verder wilde de bondscoach niet in detail treden. "Nee, dat ga ik niet met jou overleggen."

Van Gaal ging op de persconferentie na afloop alsnog dieper in op het optreden van de 38-jarige doelman. "Hij heeft niet zoveel te doen gehad, maar wat hij deed, was best aardig. In de eerste helft was hij opbouwend ook sterk, maar in de tweede helft kon dat nog verbeterd worden", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Over het spel van wingbacks Daley Blind en Denzel Dumfries is Van Gaal tevreden. "'Het zegt genoeg dat wij tegen België een doelpunt maakten waarin de linksback de rechtsback bediende met een assist", doelt hij op de wedstrijd van 3 juni (1-4 winst). "Blind kon al meteen in de eerste minuten scoren, dat had hij ook moeten doen, want het was een grote kans. Maar Dumfries geeft nu ook weer de assist voor de goal van Gakpo. Het is geweldig dat je op die manier kunt aanvallen."