'Bayern is mijn club en zal altijd zo blijven, terugkeren is het allermooiste'

'Bayern is mijn club en zal altijd zo blijven, terugkeren is het allermooiste'

23-09-2022 13:30 Laatste update: 14:25
24

De start van Joshua Zirkzee bij Bologna is anders dan gehoopt. Een vroege trainerswissel zorgt ervoor dat de Jong Oranje-spits op de bank is komen te zitten. Zirkzee erkent München te missen.

Op de voorlaatste dag van de transferperiode voltooide Zirkzee zijn stap van Bayern München naar Bologna. De 21-jarige spits zit al drie weken in een AirBnB. "Ik ben gesetteld in het team, maar zoek nog een goede plek om te slapen", zegt hij tegen de NOS. Na vijf jaar en twee uitleenbeurten kwam er een einde aan zijn tijdperk in München. "Ik vond het toch wel moeilijk om Bayern te verlaten. "Ik bedoel: ik ben daar toch groot geworden. Als zestienjarige ben ik daar gekomen. Dus het was wel even zo van: wow, ik ga echt weg. Een raar gevoel."

Zijn start in Bologna had hij anders voorgesteld. "Het is nog niet helemaal hoe ik het had gepland", zegt hij. Sinisa Mihajlovic werd ontslagen en vervangen door Thiago Motta. "Hij heeft een andere visie en ik moet nog zien of dat voor mij goed is. Hij kiest ervoor om met Marko Arnautovic te spelen. Ik hoop in de toekomst meer minuten te krijgen."

In het contract met de Italianen bedingt Bayern een terugkoopclausule. "Leuk om dat in het achterhoofd te houden. Bayern is mijn club en dat zal altijd zo blijven. Als ik uiteindelijk weer bij Bayern terug kan komen, is dat het allermooiste."