Van Ajax naar FC Twente: 'Sta honderd procent achter de keuze hier te spelen'

Van Ajax naar FC Twente: 'Sta honderd procent achter de keuze hier te spelen'

23-09-2022 13:47
29

Anass Salah-Eddine wacht geduldig op zijn kans bij FC Twente. De van Ajax gehuurde linksback duldt Gijs Smal voor zich in de pikorde en speelt tot dusver weinig in de hoofdmacht. Spijt van zijn huurtransfer heeft hij allerminst.

Salah-Eddine kwam bij Ajax nog niet in aanmerking voor een vaste plek in de selectie van Alfred Schreuder en speelde vrijwel iedere week bij Jong Ajax. Om zich op het hoogste niveau te kunnen laten zien, koos hij voor een verhuurperiode bij Twente. "Ik vind dat ik me hier veel meer ontwikkel dan dat ik bij Ajax deed", zegt hij tegen 1Twente. "Daar was je alleen maar aan de bal. Hier ben je veel aan de bal, maar moet je ook verdedigen. Die taken mag je niet vergeten."

"Ik sta honderd procent achter de keuze om hier te spelen", vervolgt Salah-Eddine na het verloren oefenduel met FC Emmen (0-1). Smal heeft bij Ron Jans een streepje voor, waardoor Salah-Eddine tot dusver weinig aan spelen toekomt. "Het is een mooie concurrentiestrijd en ik moet mezelf hier laten zien", benadrukt de back. "Ik vind het juist mooi dat ik een geduchte concurrent heb. Hierdoor word ik ook beter en dit seizoen komen mijn minuten wel."