'Pact tussen De Jong en Laporta: vrede lijkt getekend bij FC Barcelona'

'Pact tussen De Jong en Laporta: vrede lijkt getekend bij FC Barcelona'

23-09-2022 16:07
41

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta en Frenkie de Jong hebben een wapenstilstand getekend. Beide partijen gaan aan het einde van het seizoen om tafel om een loonsaanpassing van de 25-jarige middenvelder te bespreken. Cadena SER spreekt van een pact tussen Laporta en De Jong.

Barça deed er tijdens de zomer lange tijd alles aan om De Jong te verkopen, omdat hij flink op het salarishuis drukt. De Oranje-international had echter geen trek in een transfer naar Manchester United of Chelsea en speelt nog steeds in Camp Nou. De laatste weken doet trainer Xavi ook regelmatig een beroep op hem.

Wedden

Meer odds

De vrede tussen De Jong en de Catalanen lijkt nu getekend. In het programma Què t'hi jugues van Cadena SER wordt gemeld dat de ex-Ajacied aan het einde van het seizoen om tafel gaat met het bestuur om een 'salarisaanpassing' te bespreken. Doordat De Jong tijdens de coronacrisis geld inleverde, zou hij nu recht hebben op meer dan twintig miljoen per jaar. Volgens Marca moet hij de komende vier seizoenen in totaal zelfs 88 miljoen euro aan salaris én loyaliteitsbonussen krijgen.

Hoewel Laporta nu verzekerd zou hebben dat hij de verbintenis van De Jong juridisch niet zal aanvechten, hoopt Barça nog wel op een oplossing. De Jong lijkt daarvoor open te staan. De Nederlander wil niets liever dan in Barcelona blijven.