Van der Vaart en Van Hooijdonk loven 'sterke kerel': 'Mis zulke spitsen nu'

Van der Vaart en Van Hooijdonk loven 'sterke kerel': 'Mis zulke spitsen nu'

23-09-2022 17:13
22

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn onder de indruk van Vincent Janssen. De Oranje-spits viel sterk in tegen Polen en de twee analisten zien dat Janssen een toegevoegde waarde heeft met een specifieke kwaliteit.

Na Polen-Nederland (0-2) kreeg Janssen veel lof na zijn invalbeurt. Ook Van Hooijdonk is positief gestemd. "Janssen was alleen maar bezig met lijf-aan-lijfgevechten', zegt de oud-spits in de studio van de NOS. "Hij won vrijwel al zijn duels. Kijk bijvoorbeeld naar die tweede goal: daar legt hij de bal panklaar voor een rechtspoot, daarin speelt hij echt een belangrijke rol."

Van der Vaart vindt dat Janssen met zijn fysieke power echt wat toevoegt aan Oranje. "Ik mis een soort spits als Janssen wel tegenwoordig, moet ik zeggen. Hij is voordat hij de bal ontvangt al bezig met het afhouden van de verdediger. Zo van: ik heb je vast en ik laat je niet meer los. Brian Brobbey kan dat ook heel goed. Janssen is een sterke kerel."

Het is niet ondenkbaar dat Janssen zondag aan de aftrap verschijnt bij het Nederlands elftal. Memphis Depay lijkt namelijk niet op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen België.