Schreuder is het niet eens met suggestie over Kudus en Bergwijn: 'Zie ik niet zo'

Schreuder is het niet eens met suggestie over Kudus en Bergwijn: 'Zie ik niet zo'

23-09-2022 19:32
79

Alfred Schreuder is zich ervan bewust dat de concurrentie moordend is bij Ajax. Spelers als Davy Klaassen, Brian Brobbey en Lucas Ocampos zitten nu allemaal op de bank, terwijl de Ajax-trainer benadrukt dat hij ze ook heel goed kan gebruiken.

In gesprek met de clubkanalen blikt Schreuder terug op de eerste fase van het seizoen bij Ajax. De coach komt aan het woord over de knopen die hij moet doorhakken. "Als je niet regelmatig speelt, om Davy Klaassen even te noemen, dan is het normaal dat je niet blij bent. Dat geeft hij ook aan en dat weet ik wel van hem. Het voelt voor een speler alsof het een keuze tegen hem is, maar ik maak een keuze voor Berghuis op tien. Ik probeer dan uit te leggen waarom ik dat doe."

Vervolgens vertelt Schreuder over aanwinst Ocampos. "Ik ben heel tevreden over de ontwikkeling van Ocampos. Hij kan ook spelen, een Klaassen kan ook spelen. Met Brobbey in de spits heb je ook een goede aanvaller, we hebben gewoon veel meer opties."

Schreuder lijkt ook niet te overwegen om Mohammed Kudus weer uit de spits te halen, zodat Brobbey kan spelen. "Als je kijkt naar Kudus in de spits: hij heeft volgens mij iedere wedstrijd gescoord. Een spits moet volgens mij scoren en goed meevoetballen, daar ben ik heel tevreden over. Ajax heeft gewoon veel goede spelers. Of Bergwijn beter tot zijn recht komt met Brobbey? Dat zie ik niet zo. Bergwijn was thuis tegen Rangers ook heel erg goed."

Dusan Tadic lijkt wel zeker te zijn van zijn plekje, terwijl de captain niet altijd overtuigend voor de dag komt. "Dusan heeft de positie op rechts in de laatste weken prima ingevuld, denk ik", stelt Schreuder. "Tijdens de laatste wedstrijd (tegen AZ, red.) waren er meerdere jongens niet goed. Hij is heel erg met Rensch en het team bezig. Hij offert zich op voor het elftal. Op links komt hij normaal het beste tot zijn recht, maar dat heeft Bergwijn ook. Dan kies ik op dat moment voor Bergwijn, omdat hij een heel hoog rendement heeft."